Glad pleisterwerk is een wand en plafond afwerking waarbij de muren en plafonds spiegelglad worden opgeleverd,na droging dienen ze nog wel gesaust te worden. Als de muren uitgeraapt zijn kunnen ze meteen worden voorzien van glad pleisterwerk. Alle oneffenheden worden hiermee verwijderd en krijgt u een glad en egaal oppervlak.

Dit is belangrijk voor het sausen want ieder oneffenheid blijf je zien als het gesaust is.
Het is een moderne wandafwerking waar steeds meer vraag naar is, het is tijdloos en in iedere gewenste kleur te sausen, tevens is dit ook de beste ondergrond voor muurschilderingen. Een groot voordeel is dat eventuele beschadigingen die er door de loop van de jaren in kunnen komen, gemakkelijk zijn te hestellen, en na opnieuw sausen niet meer zichtbaar.

 


Het sausen van glad pleisterwerk is nog een hele arbeidsintensieve klus, die het beste door een vakman gedaan kan worden. Het glad pleisterwerk moet namelijk eerst voorzien worden van een voorstrijk, voor een gelijkmatige zuiging, waarna ze nog minimaal 1x gesaust moeten worden. Voor het beste resultaat of als de kleur niet voldoende dekt dienen ze nog een 2de maal behandeld te worden, al met al een arbeidsintensieve klus.

 

Latex spuiten met een airless.

Daarom worden tegenwoordig de wanden en plafonds vaak gespoten met latex of muurverf, met behulp van een airless spuitmachine.
De laatste jaren zijn er technieken ontwikkeld waarmee muurverf op diverse ondergronden gespoten kan worden,denk aan spachtelputz ,granol ,gipsplaten, spackspuitwerk en glad pleisterwerk.

De muurverf wordt onder druk van > 100 bar zonder toevoeging van lucht,door een kleine spuitopening gepompt en vernevelt over de wanden en plafonds. Hiermee krijgt u in 1 spuitgang een egaal en strak oppervlak, waarbij de structuur van de ondergrond bewaard blijft. Er zit veel plakwerk aan, het bedekken van alle oppervlaktes,zoals vloeren,ramen en kozijnen die niet gespoten worden. Een bijkomende voordeel is als u sierlijsten wilt,deze in 1 keer mee gespoten kunnen worden in dezelfde kleur.

 
Kortom in slechts 1 dag een glad eindresultaat, zonder strepen en vegen.

Profiteer, 12% korting!

korting Wist u dat voor woningen ouder dan 2 jaar het verlaagde btw tarief van 9 % mag worden gehanteerd?
U betaalt onder deze voorwaarden 12 % minder voor al u stukadoor- en/of schilderwerk.

Kortom voor Vakmanschap - Kwaliteit - Service en Betrouwbaarheid zit u bij Stucmar gesmeerd!